Meer dan 1 op de 3 beleggers in cryptocurrency weet er weinig tot niets van, blijkt uit onderzoek

De prijs van de virtuele cryptovaluta van Bitcoin wordt op deze foto op een telefoonscherm weergegeven.STR

Nu bitcoin de krantenkoppen blijft halen terwijl het prijsbarrières doorbreekt, worden er elke dag meer nieuwe investeerders aangetrokken tot cryptocurrency. Maar crypto-nieuwelingen doen niet veel onderzoek voordat ze als eerste springen, vindt een recent rapport van Cardify.

 

Met behulp van enquêtegegevens verzameld van 750 investeerders tussen 5 februari en 12 februari – een periode waarin de prijs van één bitcoin steeg van $ 37.000 naar $ 47.000 – stelt Cardify vast dat slechts 16,9% van de investeerders die crypto hebben gekocht de waarde en potentieel van cryptocurrency, terwijl 33,5% van de kopers geen kennis over de ruimte heeft of hun begripsniveau ‘opkomend’ zou noemen. Holo prognose 2025 is positief.

 

https://youtu.be/VPIlnVubtMc

 

Een gebrek aan kennis of begrip heeft mensen er echter niet van weerhouden virtuele valuta te kopen. Meer dan 40% van alle crypto-aankopen komt van nieuwe investeerders, zo blijkt uit het onderzoek. Dat wordt gedeeltelijk gevoed door de groeiende acceptatie van crypto door de mainstream. In de afgelopen maanden hebben zowel PayPal als Square het aan hun platforms toegevoegd.

 

De resultaten van de enquête suggereren ook dat veel nieuwe investeerders tot actie zijn aangespoord door de angst om winsten mis te lopen. Meer dan een derde van de respondenten in de enquête deed minder dan een maand onderzoek naar digitale valuta voordat ze kochten, en 1 op de 4 houders van cryptocurrency vertelde Cardify dat ze de ruimte betraden in de hoop op korte termijn financiële voordelen te behalen. welke crypto app gebruiken?

 

De investeringsvolumes waren in januari 2021 23 keer hoger dan in 2019, volgens Cardify, met een gemiddelde aankoopomvang van $ 1.212, vergeleken met slechts $ 432 op hetzelfde punt in 2020. Opnames – of het verkopen van crypto-activa – maakten 26,8% uit. van transacties, een daling ten opzichte van de 43,1% die ze vertegenwoordigden in 2019, toen een bitcoin iets meer dan $ 3.000 waard was.

 

Maar het was niet alleen de snelle opkomst van bitcoin die nieuwe investeerders naar crypto trok – ook spraakmakende goedkeuringen speelden een rol. Van de 750 ondervraagde investeerders zeggen iets minder dan 180 dat ze een gunstiger beeld hebben van Dogecoin en dat ze er eerder hun geld in steken dankzij de vele tweets van Tesla-CEO Elon Musk aan zijn 48 miljoen volgers.

 

Musk’s enthousiasme voor de op meme gebaseerde valuta heeft er zelfs toe bijgedragen dat het de op twee na populairste cryptovaluta is onder de respondenten, waarbij 8% zei dat ze het in bezit hebben. Bitcoin en ethereum, met hun gecombineerde marktkapitalisatie van ruim $ 1 biljoen, zijn nog steeds verreweg het populairst.

 

Beleggers hebben echter niet helemaal vertrouwen in crypto. Meer dan de helft van de ondervraagde beleggers is het erover eens dat hun grootste zorg is dat ze hun geld verliezen als gevolg van financiële volatiliteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.